Categories
Cariere

Motive gresite pentru care iti doresti un copil!

Iti doresti sa ramai insarcinata cat mai repede si iti plac la nebunie copiii, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca vei fi o mama rea. Insa exista si cateva motive gresite pentru care iti doresti un copil. Iata care sunt acestea!

Ai foarte mult timp liber

Conceperea unui copil nu este un lucru greu de facut, insa educarea si cresterea acestuia sunt. Un copil presupune multa responsabilitate, iar daca tu iti doresti doar sa umpli un gol in viata ta, nu este motivul potrivit pentru care sa faci un copil. Daca ai foarte mult timp liber, gaseste-ti un hobby precum dansul, redecorarea casei sau crearea bijuteriilor, si nu te grabi sa faci un copil.

Toti din jurul tau au copii

Chiar daca toti prietenii tai au copii, aste nu inseamna ca trebuie sa ai si tu. Vorbeste cu partenerul de viata despre acest aspect si ganditi-va la toate lucrurile care se vor schimba odata cu aparitia celui mic. Cine va sta acasa cu copilul? Nivelul de trai va permite sa cresteti un copil? Sunteti pregatiti sa deveniti parinti? Raspunde tuturor acestor intrebari inainte de a ramane insarcinata!

Copilul iti va salva relatia

Oricat de mult ti-ai iubi partenerul, nu face greseala imensa de a crede ca un copil va rezolva problemele din casnicie. Vei sfarsi apoi prin aducerea pe luma a unui copil intr-o familie pe cale de destramare, riscand in acelasi timp ca voi doi sa divortati iar cel mic sa creasca doar cu unul dintre parinti.

Crezi ca esti prea batrana

Daca emotional inca nu te simti pregatita sa devii mamica nu o face doar pentru ca ceasul tau biologic ticaie. Sunt foarte multe femei care fac copii dupa 30 sau chiar 40 de ani, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Nu trebuie sa te panichezi daca ai ajuns la varsta de 30 de ani si nu ai copil. O sa il ai cand vei fi pregatita din toate punctele de vedere.

Familia te preseaza

Dupa nunta, rudele tale iti vor pune vesnica intrebare “Si pe cand un copil?”. Nu trebuie sa faci acest pas doar pentru le oferi parintilor tai sau socrilor un nepotel. Explica-le ca vei deveni mamica atunci cand vei fi pregatita si ca faci ce vrei cu viata ta. Nu trebuie sa iti spuna nimeni cand sa ramai insarcinata, este o decizie pe care o iei doar tu, impreuna cu sotul tau!