Categories
online

5 Motive pentru care Cluj-Napoca este un oras mai dezvoltat decat ai crezut

Cluj-Napoca este un centru antic al culturii si civilizatiei romanesti, fiind unul dintre cele mai mari orase din Romania cu peste 400.000 de locuitori. Se numeste metaforic Inima Transilvaniei, deoarece este vibratia acestei regiuni, unde se intalnesc Cultura, Educatia si Finantele. Exista o multime de carti care va pot prezenta faptele clujene intr-o maniera academica.

Acestea sunt 5 motive pentru care Cluj-Napoca este un oras mai evoluat decat ai crezut

1. Cultura si mentalitate

Cluj-Napoca este al 2- lea oras ca marime din Romania, situat in inima Transilvaniei, vestul Romaniei (care, de altfel, este probabil cea mai frumoase regiuni din tara). Avand in vedere pozitia sa geografica si fondul istoric (ocupatia si influentele austro-ungare), Cluj-Napoca este mai apropiata ca mentalitate de Europa de Vest. Prin urmare, mentalitatea si stilul oamenilor care locuiesc aici este destul de diferit de ceea ce vei gasi in capitala Bucurestiului, Iasi sau Constanta, celelalte orase importante din Romania. Aceste asemanari culturale ale Cluj-Napoca cu orasele din Europa de Vest fac din aceasta o optiune de outsourcing de top IT si, fara indoiala, cea mai buna din Romania. Sunt oameni cu o minte deschisa si fara prejudecati. Acele femei care aleg sa munceasca ca escorte de lux Cluj, nu sunt dispretuite, sunt femei care muncesc si merita respectul. Aplicatia de matrimoniale le da sansa sa munceasca in confortul lor acasa si sa se simta in siguranta. Iar clujenii interesati de o noapte de neuitat, sunt liberi sa-si gaseasca femeia frumoasa care le va cuceri inima.

2. Dezvoltatori IT cu inalta calificare

Conform primului sondaj national de metaranking universitar emis in noiembrie 2016, Cluj-Napoca gazduieste cea mai buna institutie de invatamant superior din Romania, si anume Universitatea ,,Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Dintre cele 21 de facultati ale sale, Matematica si Informatica este cea mai cautata, iar competitia anuala de admitere este foarte mare. Nu este de mirare ca Cluj-Napoca a devenit centrul IT al Romaniei si destinatia sa principala de a crea o cariera! Motivul principal? Foarte multi profesionisti IT cu inalta calificare cauta oportunitati minunate de cariera.

3. Taxele companiilor de IT

Desi acest punct se aplica in general Romaniei, nu am fi putut merge fara a mentiona taxele companiilor de IT. Alaturi de Polonia, Romania a implementat reglementari fiscale care ii determina  companiile IT straine sa infiinteze centre pe teritoriile lor.

4. Acceptarea diferitelor culturi

Stiati ca fiecare 4 din 5 romani vorbeste engleza? Ramyani In Polonia, Bulgaria sau Romania, companiile pot gasi bune abilitati tehnice si capacitati lingvistice din cauza ca se cunoaste limba engleza. Romanii urmeaza cursuri de limbi straine inca din primele etape ale educatiei scolare. Si acest lucru continua pana la absolvirea scolii superioare. Deschiderea lor catre alte culturi si limbi ii face sa invete rapid limbi straine si, in acelasi timp, sa fie profesionisti IT foarte flexibili, toleranti, adaptabili si cu multe cunostinte. Genul de oameni de care ai nevoie in compania ta.

5. Profesionistii IT din Cluj-Napoca

In cele din urma, totul se rezuma la clujeni. Pe langa abilitatile lor excelente de IT, controlul limbii engleze, deschiderea si dorinta de a-si construi o cariera in IT, clujenii se pot diferentia cu usurinta de restul romanilor. Cum? Cluj-Napoca este in principal un oras universitar, iar oamenii care vin aici sunt cei mai buni studenti din toata Transilvania. Ei aleg Cluj-Napoca pentru ca vor sa-si creeze cariere de succes si sa performeze. Sunt bohemi, cu un mare simt al umorului, oameni care se simt relaxati si primitori. In acelasi timp, sunt genul de oameni care doresc sa faca diferenta in aceasta lume si sa devina versiuni mai bune ale lor. Cluj-Napoca este o casa destul de minunata. Si este mai european decat ati fi crezut.