Categories
Cariere

Afla mai multe despre rasa Bobtail!

Rasa Bobtail, cunoscuta si drept Old English Sheepdog, este un caine cu aspect de ursulet de plus, foarte simpatic si pufos. Sa aflam mai multe despre aceasta rasa!

Istoric

Bobtail-ul a fost creat la inceputul secolului XIX, in Anglia. Nu se stie exact prin imperecherea a caror rase a fost creat Bobtail-ul, insa exista mai multe supozitii. Initial a fost crescut pentru pastorirea oilor si vitelor. Blana lor deasa si flocoasa era tunsa cu regularitate si folosita pentru teserea de paturi. Rasa a fost recunoscuta oficial in 1905, de catre American Kennel Club.

Aspect

Bobtail-ul este un caine compact, de talie medie, cu un cap mare si plat si urechi mici si blegi. Ochii pot fi albastri sau caprui, nasul este mare si negru, iar coada mereu taiata. Are o blana dubla, destul de lunga, cu un colorit albastrui, gri si alb.

Personalitate

Uriasul acesta este de fapt un caine foarte bland si iubitor. Sunt foarte afectuosi cu persoanele din familie si pot fi agresivi cu persoanele straine. Cainele trebuie socializat inca de mic pentru a nu suferi de agresivitate sau alte tulburari de comportament. Sunt caini foarte loiali si protectori, care adora sa se joace cu copiii. Este un caine activ, insa are si momente in care vrea pur si simplu sa leneveasca.

Ingrijire

Blana lunga si deasa necesita o ingrijire zilnica. Periatul si pieptanatul sunt obligatorii, daca nu vrei ca blana cainelui sa se incurce. Cainele poate fi tuns la fiecare 3-4 luni, pentru ca ingrijirea acestuia sa devina mai usoara. Tunderea cainelui este chiar recomandata in special vara, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Boli

Bobtail-ul este un caine destul de rezistent, insa chiar si asa are anumite sensibilitati de ordin medical, precum: displazia de sold, cataracta, torsiune gastrica, atrofia retiniana progresiva, entropion, demodecia, anemie hemolitica imun-mediata, suntul portosistemic, intoxicatie cu ivermectina, instabilitate vertebrala cervicala, criptorhidie, surditate, diabet.