In lume exista si cateva mancaruri otravitoare, de care este bine sa te feresti. Acestea devine toxice din cauza felului in care sunt preparate si iti pot pune in pericol viata!

Fugu, pestele balon

Pestele balon, cunoscut si sub numele de Fugu, are organele interne otravitoare pentru om. Acestea contin tetrodoxina, o otrava care paralizeaza sistemul nervos si poate duce la moarte. Din nefericire nu exista leac pentru aceasta otrava, iar foarte multi se feresc sa consume acest peste. Totusi, exista bucatari specializati in prepararea acestei specii de peste, si lasa o mica doza de otrava pentru a provoca furnicaturi pe limba clientilor.

Anumite ciuperci

Asa cum probabil stii deja, anumite ciuperci pot fi otravitoare. De aceea este bine sa nu culegi ciuperci din padure si sa le consumi, fara sa cunosti foarte bine specia respectiva. Ciupercile toxice pot provoca dureri abdominale, voma sau chiar moartea celui care le mananca.

Creier de maimuta

Acest preparat este considerat o delicatesa in Asia de Sud-Est, insa poate duce la aparitia bolii Creutzfeldt-Jakob. Boala este neurodegenerativa, provoaca dementa, orbire si chiar moarte. Boala apare in cazul consumului de creier de maimuta infectat cu un anumit virus.

Ackee

Este un fruct ce se gaseste din abundenta in Jamaica, find o sursa buna de vitamine si minerale. Insa atunci cand nu este copt, fructul este otravitor. Semintele acestuia contin hipoglicin, o toxina poare produce o hipoglicemie grava. Localnicii stiu ca nu trebuie sa manance ackee din copac, ci sa astepte pana cand fructul cade singur, acesta fiind semnul ca este copt si nu mai reprezinta un pericol pentru sanatate.

Casu marzu

Este un tip de branza din lapte de oaie, care este lasata la fermentat in aer liber cateva zile in sir. In urma procesului de preparare, branza se umple de viermi. Produsul este considerat o delicatesa in Sardinia, si este consumat doar daca viermii din branza sunt inca vii. Chiar si asa, viermii din compozitia branzei pot provoca crampe, diaree si voma.