Categories
online

Ce inseamna sa visezi serpi, sensul viselor

Exista multe lucruri pe care inca nu le intelegem despre vise. Stim ca exista anumite modificari care apar in creier si ca exista unele teorii (dar numai teorii) care incearca sa explice multe aspecte ale viselor, in general, si abilitatea de a visa, in special. Interpretarea viselor a fost o tema in studiile de psihologie de la Freud la cele mai multe teorii psihanalitice recente. In multe ocazii, visam la elemente sau scene deplasate, avem cosmaruri greu de uitat. Dar care este sensul viselor?

Visele pot dezvalui multe necunoscute ale subconstientului nostru, de aceea, vrem sa explicam ce inseamna sa visezi serpi. Aproape toata lumea, la un moment dat in viata sa, a reusit sa viseze la aceste reptile, asa ca acordati atentie acestui articol pentru a cunoaste adevaratul lor sens.

Intelesul viselor cu serpi

Este clar ca a visa la serpi poate fi neplacut, chiar desconcertant, dar, conform multor teorii, ar putea fi un semn ca vine o schimbare majora in viata ta. Ceea ce este clar, este ca lumea viselor si cea onirica este un mister pentru studiile legate de minte si subconstient.

Fiinta umana a fost intotdeauna fascinata de vise si de interpretarea lor. Sigmund Freud, tatal psihanalizei, a fost pionierul terapiilor psihologice si a studiat cu precizie lumea viselor si semnificatia a tot ceea ce visam. Astfel, Freud si-a adunat toate descoperirile in manuscrisul sau „Interpretarea viselor” in 1899, afirmand ca acestea erau o proiectie a dorintelor neimplinite si a impulsurilor reprimate.

Pe de alta parte, Carl Gustav Jung, un psiholog proeminent care a incercat sa se indeparteze de modelul freudian. Jung a declarat ca visele ar putea fi oarecum mai complexe si ca inconstientul social ar trebui sa fie observat pentru a studia simbolismul lor. Exista, de asemenea, multi profesori spirituali care afirma ca, uneori, visam la situatii din vietile noastre trecute. Chiar si semnificatia viselor ar putea fi o conjunctie a tuturor acestor teorii, deoarece exista inca multe de investigat.

Ce inseamna sa visezi serpi vii

Daca ne tinem de interpretarea lui Freud a viselor, visarea serpilor sau a obiectelor alungite sau a animalelor ar fi legata de un impuls sexual nesatisfacut sau reprimat . De fapt, simbolurile falice sunt destul de recurente in aceasta teorie a cunoscutului psihanalist.

Aceasta ar fi una dintre numeroasele teorii despre semnificatia visarii despre serpi, intrucat astazi pentru a analiza visele se iau in considerare si senzatiile pe care le experimentam la trezire si anumiti factori personali care ne-ar putea influenta visele.

Pentru a raspunde la intrebarea: ce inseamna cand visezi serpi, este necesar sa se evalueze diferite situatii si specii. In continuare, va oferim cele mai comune.

Ce inseamna cand visezi serpi

A visa la serpi poate insemna multe lucruri in functie de atitudinea animalului. Daca visezi serpi agresivi, poate fi legat de sexualitate, in timp ce serpii linisti sunt mai mult legati de intelepciune.

De asemenea, influenteaza foarte mult modul in care ne simtim cand ne trezim, deoarece nu este acelasi lucru sa ne trezim in liniste dupa ce am visat serpi decat sa ne trezim cu frica si anxietate. Din pacate, in ciuda tuturor cercetarilor facute, nu exista consens pentru a determina semnificatia viselor.

Semnificatia viselor cu serpi poate varia in functie de specia sa. In acest caz, visul cu serpi poate fi legat de dezamagiri si inselaciuni.

Psihologia culorilor joaca, de asemenea, un rol important in interpretarea viselor. Visul cu serpi verzi poate fi un simbol al schimbarii, maturizarii personale si norocului. In plus, atunci cand o culoare se manifesta in vise prin subconstient, inseamna ca exprima un sentiment ascuns legat de acea tonalitate.

Cand culoarea neagra apare in visele noastre, ar putea insemna ca nu suntem atenti la ratiunea noastra, deci nu actionam conform gandirii logice. Poate indica faptul ca actionam influentati de partea noastra cea mai emotionala.

In acest fel, visarea visul cu serpi negri ar putea fi interpretat ca tentatia de a mentine sau a incepe o relatie care nu ar fi adecvata din punct de vedere rational.

Si marimea animalului poate schimba sensul viselor. Daca serpii sunt mici, acest lucru poate indica faptul ca avem un mic disconfort care nu ne permite sa ne bucuram 100% de viata noastra.

De asemenea, nu este acelasi lucru sa visezi serpi in habitatul lor natural decat in ​​interiorul casei si nici nu va avea acelasi sens daca sarpele este mare sau mic, verde sau galben.  Conform anumitor mituri si legende, visul cu serpi acasa poate fi un semn ca o ruda te tradeaza sau ca se apropie o anumita boala fizica.

In acest din urma caz, este mai dificil de spus ca a visa la serpi acasa inseamna ca vei suferi de o boala, dar este legat de inselaciune. Din acest motiv, il putem asocia cu ingrijorarea sau neincrederea fata de cineva.

Daca ai visat ca esti atacat de unul sau mai multi serpi, poate insemna o disputa iminenta sau ca trebuie sa te confrunti cu ceva care te sperie. Aceasta interpretare este legata de convingerea ca vine un moment in care nu mai poti fugi de o problema si trebuie sa iei o decizie dificila in viata ta.