Unde sa faci yoga in India

In momentele de stres, neliniste si anxietate, exista tendinta de a ne cufunda in partea noastra cea mai spirituala si de a incerca sa gasim un echilibru interior care ne ajuta sa ne confruntam zi de zi si sa ne rezolvam conflictele si preocuparile din reflectie si luciditate. Daca va confruntati cu una dintre acele situatii complicate, nimic mai bun decat sa va opriti pentru o clipa si sa abordati una dintre tehnicile antice pentru a putea va conecta cu partea cea mai profunda a voastra.

Yoga iti ofera o multitudine de beneficii pentru a avea grija de corpul si mintea ta si de a te face mai constient atat de temerile, cat si de reticenta si potentialul tau. In acest articol nu doar va sfatuim sa faceti yoga, ci va oferim si o selectie a celor mai bune locuri pentru a face yoga in India, leaganul acestei filozofii de viata si una dintre destinatiile ideale pentru a invata si a practica yoga din mana marilor stapani.

O calatorie in India pentru a face yoga

Daca ati participat deja la cursuri de yoga, cu siguranta va veti gandi sa calatoriti in India pentru a bea din surse si a participa la cursuri predate de cei mai buni guru , precum si pentru a lua contact cu noi terapii complementare care va ajuta sa va ascultati corp cu sensibilitatea necesara si realizeaza acel dor de liniste interioara.

In plus, practicarea yoga in India va va permite sa meditati in peisaje de vis si cu experti si intelepti din intreaga lume. Pregatiti-va calatoria in India si pregatiti-va sa obtineti marile beneficii ale acestei practici stravechi: pacea interioara, dezvoltarea constiintei, o imbunatatire a sistemului cardiovascular, o mai buna circulatie, un control mai mare al greutatii si, mai ales, sa ne intalniti la noi insine.

Dharamsala, unul dintre leaganele spirituale ale Yoga

Locuri de vis, plaje infinit in care sa mediteze, festivaluri pline de culoare, cu temperaturi blande si placute, gradini frumoase si multe scoli in care sa formeze si sa stii in situ marile guru ale acestei filozofii sunt unele dintre cele mai mari atractii.

Daca vrei sa stii unde sa faci yoga in India, trebuie sa mergi la Dharamsala , evocator si frumos, este sediul Dalai Lama si unul dintre centrele spirituale ale Indiei. Acesta este situat in Himalaya si are un numar mare de scoli de yoga, unde puteti practica diferite stiluri.

Astfel, puteti gasi scoli de vinyasa, hatha, ashtanga sau kundalini, printre alte stiluri, pe langa faptul ca va bucurati de un peisaj, cultura si gastronomie unice. Specialistii sfatuiesc sa vizitati Dharamsala intre lunile aprilie si iulie, un sezon cu temperaturi mai placute si mai calde.

Rishikesh, una dintre destinatiile iconice si mitice ale Yoga

Rishikesh este cunoscut la nivel mondial pentru faptul ca a fost site-ul unei retrageri spirituale, infaptuind unul dintre cele mai iconice grupuri de muzica ale culturii pop, Beatles. Aceasta vizita si considerata capitala mondiala a yoga a facut din Rishikesh unul dintre cele mai vizitate locuri ale occidentalilor care doresc sa gaseasca spiritualitate, natura si yoga in India.

Prin urmare, este un centru de pelerinaj unde mii de oameni pleaca pentru a-si incepe calatoria spre alte centre spirituale precum Char Dham, Kedarnath, Gangotri, Badrinath si Yamunotri, precum si orasul sacru Haridwar. Rishidesh este cunoscut in mod popular sub numele de Poarta Himalaya si unul dintre locurile unde este mai usor sa se obtina eliberarea spirituala dupa scaldarea in raul sfant, Gangesul.

Este, de asemenea, sediul institutiei dedicate conservarii si promovarii studiilor traditionale vedantice, Kailas Ashram Brahmavidyapeetham. In Rishikesh puteti vizita, de asemenea , statiunea internationala de meditatie Osho, un centru de dezvoltare personala a guruului Osho dedicat Yoga si alte terapii.

Goa, un paradis pentru a invata yoga in India

Goa este un spatiu cu o atmosfera aparte si unica, unde va puteti bucura de cateva plaje fantastice si cu un numar mare de scoli unde puteti invata yoga in India. Goa era o colonie portugheza si comora numeroase cladiri din epoca coloniala si plaje lungi cu nisip alb.

Un loc idilic in care timpul pare sa stea nemiscat si unde te poti apropia si de cultura Ayurveda , un sistem medicamentos hindus considerat drept complementul ideal al yoga. Goa este un paradis de unde va puteti deconecta vizitand plaje precum Arambol sau Anjuna, precum si vizitand una dintre statiunile de 5 stele in care sanatatea si relaxarea se combina pentru a va deconecta si recupera echilibrul pierdut. Cel mai bun moment pentru a vizita Goa este din octombrie pana in martie.

Pondicherry si Festivalul International de Yoga

Pondicherry are, de asemenea, mult farmec pentru occidentali datorita combinatiei extraordinare de stiluri europene si hinduse . Pondicherry a fost o colonie franceza si are bulevarde si gradini frumoase care l-au facut unul dintre cele mai faimoase orase din Yoga. Lumina, culoarea si marea au facut-o locul perfect pentru Festivalul International de Yoga .

O intalnire la care participa un numar mare de experti din toata India pentru a face sedinte de meditatie pe mare. De asemenea, Pondicherry este a doua cea mai populara institutie de yoga din lume, Ananda Ashram Yoga Center si Aurobindo Ashram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *