Oala sub presiune este una dintre cele mai bune investitii pe care le puteti face pentru gospodaria dumneavoastra. Insa, foarte multe persoane au o reticenta in ceea ce priveste folosirea lor, mai ales daca tinem cont ca folosirea acestora impune un mecanism usor diferit fata de cratitele obisnuite.

Cert este ca nu trebuie sa fii expert sau sa ai o scoala culinara in spate ca sa poti folosi cu succes si simplu, o astfel de oala sub presiune. De altfel, utilizarea ei este foarte simpla si sigura, daca tineti cont de urmatoarele aspecte. Iar daca detineti o astfel de oala sub presiune sau daca va tenteaza sa achizitionati una, ita asadar cateva trucuri si sfaturi care sa va faca munca mai usoara.

 Trucuri si sfaturi pentru folosirea in siguranta a oalei sub presiune 

Un prim truc la care puteti apela atunci cand folositi oala sub presiune e sa nu umpleti oala cu varf, la intreaga ei capacitate. Utilizati doar trei sferturi din capacitatea sa daca este cu putinta, astfel incat sa ramana putin spatiu si presiunea sa nu fie la cote extrem de inalte si/sau periculoase.

De altfel, oala cu presiune se va incalzi relativ mai greu pana va ajunge la o temperatura ridicata la care favorizeaza efectiv gatirea alimentelor. Pana la punctul de fierbere puteti opta pentru a incalzi preparatul in mod normal, fara capac, urmand ca acesta sa fie fixat ulterior.

In ceea ce priveste fixarea capacului si crearea mediului de gatit ideal, sub presiune, va trebui sa sigilati capacul perfect pe oala si ulterior sa trageti maneta in jos, daca aceasta exista. Unele oale sub presiune sunt concepute intr-un mod profesional si vin cu un sistem care permite scoaterea presiunii in mod automat, atunci cand presiunea este sub limita sigurantei. De altfel, daca va este teama de gatirea la oala cu presiune, puteti opta pentru o astfel de oala semi-automata care poate elimina singura presiunea atunci cand e nevoie. In caz contrar, nu uitati sa verificati oala la intervale regulate de timp. Iar in momentul in care resimtiti ca oala scoate un zgomot aparte, nu inseamna decat ca s-a atins o presiune ridicata in interior si ca aceasta trebuie echilibrata prin ridicarea manetei de pe capac si lasarea aerului sa iasa din vas timp de cateva secunde, pana la cateva minute.

Iar daca nu aveti incredre in cratitele din comert sau daca va doriti o oala sub presiune eficienta dar accesibila, o puteti cumpara de aici https://www.market365.ro/produse/bucatarie/oale-sub-presiune

Trucuri si sfaturi pentru folosirea in siguranta a oalei sub presiune