Categories
Casa & Familie

Avantajele si dezavantajele asigurarii de viata

Pe langa numeroasele tipuri de asigurari care pot fi achizitionate astazi pentru a acoperi tot felul de posibile daune sau pierderi materiale, iese in evidenta si o asigurare de viata , care este , in acest caz, o protectie sau o compensatie financiara acordata in prealabil rudelor unei persoane daca moare in anumite circumstante.

O asigurare de viata , prin urmare , are o conotatie personala presupune o dorinta de a asigura o anumita stabilitate economica pentru cei dragi , in caz de deces prematur al contractorului.

De fapt, asigurarea de viata este pentru multi instrumente pe care le considera necesare, deoarece prin acest tip de polita familiile lor ar avea o sursa de venit care le-ar permite sa subziste in absenta persoanei care contribuie cu cea mai mare parte a venitului la familie, sau chiar mai mult, i-ar proteja impotriva eventualelor obligatii de datorie lasate de decedat.

Cu toate acestea, este important sa stiti care sunt avantajele si dezavantajele asigurarii de viata inainte de a cumpara una, deoarece exista particularitati, costuri si riscuri care nu ar trebui luate usor.

Sa ne explicam atunci care este si care sunt avantajele si dezavantajele asigurarii de viata .

Tipuri de asigurare de viata

Asigurarea de viata poate fi achizitionata in diferite tipuri, cuantumuri si conditii de acoperire, la fel cum se poate face cu orice alt tip de asigurare impotriva pierderii sau daunelor de pe piata.

Soiurile care sunt vandute cel mai frecvent sunt Asigurarea de viata pe termen lung si ceea ce este cunoscut sub numele de Cash Value Life Insurance .

Valorile in numerar ale asigurarilor de viata primele caracterizate sunt destinate sa plateasca o parte din costul asigurarii, dar si o parte din ele sunt plasate in instrumente de investitii atasate in timp.

Unele produse legate de acest tip de polita includ viata variabila, intreaga viata, viata universala si asigurarea platita.

In ciuda diferentelor minore, aceste planuri de asigurare sunt in esenta aceleasi. Toate politele de asigurare de viata in valoare de numerar includ un beneficiu de deces si un cont de numerar care se adauga atunci cand un client efectueaza o plata premium.

La randul sau , asigurarea de viata pe termen lung este semnificativ diferita de tipul anterior. De fapt, este cea mai de baza dintre toate asigurarile de viata existente.

In acest model, partea interesata alege cat de mult va insemna acoperirea politei si cati ani va fi in vigoare.

Politicile pot fi contractate cu o durata de la 1 la 30 de ani. In politici egale cu sau mai mici de 5 ani, este posibil sa o reinnoiasca pentru o perioada mai lunga de timp, cand expira sau modifica cantitatea de acoperire economica.

In asigurarea de viata pe termen lung, primele sunt utilizate numai pentru a plati costul acoperirii. Asa cum ii spune si numele, acopera doar o anumita perioada.

Daca o polita de asigurare de viata expira inainte ca contractantul sa moara, el trebuie sa cumpere o alta polita pentru a ramane acoperita.

Avantajele achizitionarii unei asigurari de viata

Atat avantajele pe valoare de numerar cat si asigurarea de viata pe termen lung au avantajele lor.

In cazul asigurarilor de viata Cash Value, beneficiul cel mai important este capacitatea sa de a oferi acoperire pe toata durata vietii asiguratului , ceea ce este foarte interesant pentru tinerii cu familii in formare sau pentru adultii in varsta productiva.

De fapt, tinerii sunt cei care achizitioneaza cel mai mult aceste polite, profitand de durabilitatea acestui tip de asigurare.

Acest lucru se intampla deoarece in cazul unui antreprenor tanar si sanatos, primele vor fi foarte ieftine chiar daca alegeti o suma de acoperire semnificativ ridicata.

In acest caz, unul dintre avantaje este ca, cu aceasta mica cheltuiala lunara, un individ si-ar putea proteja familia la moarte si trebuie sa acopere datoriile financiare dobandite in urmatoarele 2 sau 3 decenii pentru lucruri precum imprumuturile pentru cumparare. de vehicule, ipoteci si plata educatiei copiilor lor.

In plus, conturile de titluri de numerar legate de aceste asigurari pot fi, de asemenea, supuse retragerilor partiale sau incasarii pe durata termenului politei, ceea ce ofera asiguratului o posibilitate de venit la un moment dat in nevoie.

Un alt avantaj consta in faptul ca asiguratii nu sunt obligati sa plateasca impozite pe dobanzi sau castiguri atasate la conturile valorii in numerar ale acestor asigurari.

In cele din urma, trebuie mentionat ca atat companiile cat si familiile intregi pot cumpara aceste asigurari pentru toti membrii lor .

Dezavantaje ale asigurarii de viata

Chiar si cu avantajele pe care le ofera asigurarea de viata, trebuie mentionat si faptul ca achizitionarea unuia dintre aceste instrumente prezinta anumite dezavantaje sau probleme de care trebuie sa stiti.

Cel mai semnificativ dezavantaj al asigurarii de viata cu valoare de numerar este lipsa de coerenta a primelor , deoarece costul lunar al primelor poate creste in timp, din diferite motive.

Acest lucru poate face ca o politica initial ieftina sa devina in cativa ani foarte scumpa pentru persoanele care depind de un buget, mai ales daca vorbim despre politici cu acoperire semnificativa.

De asemenea, desi multe dintre polite contin clauze in care dividendele conturilor de numerar pot fi utilizate pentru plata primelor, aceasta situatie are ca rezultat aproape intotdeauna eliminarea fondurilor din valoarea numerarului sau din contul de investitii.

In plus, nu exista niciodata garantia ca vor exista suficiente fonduri disponibile pentru a acoperi primele pierdute in cazul in care un asigurat ramane in urma.

In ceea ce priveste asigurarea de viata pe termen lung, exista si cateva dezavantaje notabile, incepand cu faptul ca durata acesteia nu este permanenta.

Desi un asigurat se poate bucura de prime foarte ieftine cand este tanar, produsele la termen expira dupa un anumit numar de ani sau cand asiguratul atinge o anumita varsta.

In acel moment, trebuie sa achizitionati o alta politica pentru a continua sa va bucurati de acoperire, dar acum se vor aplica noi „rate” in functie de varsta si sanatatea dvs. actuala.

De multe ori, acest lucru se traduce prin prime mai mari sau ca persoana este respinsa de compania de asigurare, deoarece „nu este potrivita” din motive de sanatate sau de varsta.

In orice caz, exista anumite cazuri in care sunt incluse optiuni de reinnoire care nu necesita dovada adecvarii contractantului pentru a continua cu acoperirea.

Recomandari la cumpararea unei asigurari de viata

Este recomandat sa va consultati cu un agent de asigurare cu experienta inainte de a achizitiona o asigurare de viata. De asemenea, este important sa alegeti un produs care sa se potriveasca nevoilor specifice ale politicii individuale si a familiei dvs.

De exemplu, s-ar putea ca problema dvs. este sa va protejati familia de obligatiile ipotecare mai mari pentru urmatorii 10 sau 15 ani.

Daca doriti sa fiti acoperit de o politica pentru tot restul vietii , atunci o politica de valoare a numerarului este cea mai convenabila .

Luati in considerare daca utilizarea asigurarilor de viata ca vehicule de investitii este o miscare inteligenta pentru dvs.

Pe termen lung, poate fi mai rentabil sa cumparati o asigurare de viata pe termen lung si sa profitati de prime mici, iar apoi sa investiti banii pe care ii aveti disponibili in alte tipuri de instrumente financiare care nu sunt legate de politele de asigurare, cum ar fi fonduri mutuale sau actiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *