5 Beneficii ale tehnologiei pentru copii

Copiii de astazi au interactiuni mai timpurii si mai frecvente cu tehnologia decat generatiile trecute. Cele mai noi generatii de copii nu vor cunoaste niciodata o lume fara puterile conective ale internetului, ale telefoanelor mobile si ale comunicarii constante cu restul lumii. Ce pot castiga copiii de astazi din acest acces timpuriu la tehnologie? Mult. Iata 5 avantaje ale tehnologiei pentru copii.

1. Conduce la o mai mare independenta

Resursele informationale de pe internet si din cadrul bibliotecilor online specifice, ofera o accesibilitate mult mai mare la educatia timpurie decat era disponibila generatiilor anterioare. Proiectele de cercetare pot fi realizate acum fara a intra intr-o biblioteca fizica, deoarece exista atat de multe surse online. Asta nu inseamna insa ca nu mai avem nevoie de carti. De fapt, Internetul este o resursa care permite mai mult acces la carti si informatii de inalta calitate.

Avantajele unui acces mai usor la informatii se extind dincolo de clasa in colectarea de cunostinte generale. Cand copiii isi pot da seama cum sa-si raspunda la propriile intrebari, ii pot incuraja sa cerceteze mai departe si sa urmeze trenuri independente de gandire. Acest proces poate construi independenta, incredere academica si poate contribui la dezvoltarea interesului copiilor pentru noile hobby-uri.

2. Construieste interactiunea comunitara si sociala

Conexiunile sociale pe care le promoveaza Internetul ii pot ajuta pe copii sa invete cum sa comunice mai bine si sa colaboreze intre ei. Tinerii de astazi isi pot impartasi interesele asupra tehnologiei (in anumite jocuri pe computer etc.) si isi pot impartasi interesele reciproce asupra tehnologiei (chat-uri sau grupuri de Facebook despre hobby-uri specifice, interese speciale, sporturi etc.).

Nu numai ca tehnologia conecteaza copiii in afara scolii, ci poate ajuta si la apropierea elevilor si la consolidarea conexiunilor elev-parinte. In scoala, jocurile si activitatile de grup pot fi realizate pe o singura piesa de tehnologie pentru a incuraja colaborarea de grup in clasa. Potrivit Asociatiei Nationale pentru Educatia Copiilor, profesorii implica parintii in educatia copiilor lor, folosind fisiere vizuale, video si audio pentru a inregistra si a impartasi munca elevilor lor. Aceasta practica poate deschide cai de comunicare intre parinti si copii si poate incuraja increderea si implicarea in viitor.

La fel ca orice hobby sau interes, exista si cluburi si tabere speciale pentru a incuraja si a spori interesul copiilor pentru STEM si tehnologie. Taberele 4-H STEM, de exemplu, pot incuraja atat tehnologia, cat si abilitatile de retea sociala, ducand la un angajament social mai mare.

3. Incurajeaza implicarea si imaginatia

Tehnologia nu incurajeaza doar interactiunea sociala; de asemenea, poate inspira elevii sa ia un rol mai activ in clasa sau in educatie in general. Jocurile interactive stimuleaza dorinta copiilor de a finaliza sarcini pentru scopuri pe termen scurt si lung, dezvoltand rationamente logice.

Jocurile online favorizeaza finalizarea sarcinilor pentru obiective pe termen scurt (cum ar fi nivelurile intr-un joc pe computer sau obtinerea unui scor mai mare) – o parte critica a dezvoltarii abilitatilor de gandire matematica si logica. Trecerea la nivelul urmator intr-un joc ii poate determina pe copii sa intrebe care este urmatorul pas – intr-un joc sau in invatarea unei noi abilitati – si, prin urmare, sa ajute la perseverenta.

Internetul poate, de asemenea, sa introduca copiii in puncte de vedere, culturi si viziuni ale lumii la care altfel nu ar putea accesa si le va permite sa empatizeze mai bine cu ceilalti. Pe langa conectarea copiilor cu alte parti ale lumii noastre, tehnologia poate aduce lumi fantastice sa traiasca si, prin urmare, sa stimuleze imaginatia si invatarea.

4. Dezvolta competente de baza in timpul educatiei timpurii

Utilizarea tehnologiei in copilaria timpurie incurajeaza dezvoltarea coordonarii mainii-ochi si abilitatilor motorii fine. Un exemplu in acest sens sunt jocurile online, dintre care multe depind de viteza miscarilor. Multe jocuri pe computer incurajeaza, de asemenea, atentia la detalii si abilitatea de a pune impreuna indicii care pot rezolva o problema. Aceste abilitati de gandire critica pot fi cruciale pentru a pune impreuna cercetarea, scrierea analizelor literare si alte sarcini educationale si la locul de munca mai tarziu in viata.

Jocurile din prima copilarie pot, de asemenea, sa incurajeze abilitati lingvistice mai bune. Copiii nu invata doar sa citeasca, ci si sa invete cum sa pronunte cuvinte si sa inteleaga complexitatile limbajului urmand instructiunile jocului.

5. Alfabetizarea tehnologica se traduce prin puterea economica

Dependenta economiei noastre de tehnologie creste in fiecare zi. Pentru cei care sunt alfabetizati tehnologic, exista multe avantaje pe drum. Expunerea timpurie la tehnologie ii poate ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile pe care le pot folosi in locuri de munca puternic bine platite in viitor. Exista o cerere ridicata de locuri de munca in tehnologie, care sunt prognozate de Biroul de statistici ale muncii sa creasca cu 13% din 2016 pana in 2026 (o rata mult mai mare decat media altor ocupatii). Nevoia de alfabetizare tehnica creste, de asemenea, in domenii traditional non-tehnice, cum ar fi medicina sau marketingul.

Exista multe modalitati prin care tehnologia ii ajuta pe copii sa creasca si sa invete. Parintii care cauta modalitati de a-si incuraja copiii sa foloseasca tehnologia in cele mai bune si mai avantajoase moduri pot consulta postarea noastra pe site-urile de cercetare sigure pentru copii .