Categories
Cariere

Remedii naturiste impotriva herpesului!

Daca si tie ti se intampla ca herpesul sa iti faca probleme la inceputul de primavara, atunci trebuie sa faci ceva pentru a remedia aceasta situatie. Virusul Herpex Simplex este foarte contagios si se transmite extrem de rapid, prin simplul contact cu persoana bolnava. Iata cateva remedii naturiste impotriva herpesului!

Usturoi

Usturoiul se pare ca este un tratament foarte eficient. Acesta contine sodiu, potasiu, calciu, siliciu, magneziu, acid fosforic, vitaminele C, D si B, fitosteroli si uleiuri esentiale. Mai mult decat atat, usturoiul contine alicina, o substanta care ajuta la vindecarea rapida a infectiilor. Folosindu-te de acest condiment, poti scapa destul de rapid de herpesul suparator.

Nu trebuie decat sa iei un catel de usturoi si sa il toci cat mai marunt. Pasta astfel obtinuta se aplica pe herpes, seara inainte de culcare si se lasa sa actioneze pana a doua zi dimineata. La inceput este posibil sa simti o senzatie de usturime, insa asta inseamna ca usturoiul isi face efectul. A doua zi herpesul este aproape disparut.

Ceai negru

Un alt remediu excelent pentru herpes este ceaiul negru, fiind un antioxidant si antiviral natural, cu proprietati antiinflamatoare. Ia un plic de ceai negru, tine-l cateva minute in apa fierbinte, apoi aplica plicul pe herpes timp de 5-10 minute. Ai grija ca plicul sa nu fie foarte fierbinte si sa te arzi!

Roinita

Planta de roinita este si ea un remediu impotriva herpesului. Poti pregati un ceai concentrat de roinita, pe care il poti aplica cu comprese pe herpes, sau poti folosi creme sau balsamuri de buze pe baza de roinita pentru prevenirea aparitiei leziunii.