Un mesaj pentru părinți, dar și o idee despre viitor

Dragi părinți, educați-vă copiii după propriul exemplu. Nu aruncați hârtia de la biscuiți pe jos, apoi să trăiți cu așteptarea ca cel mic să nu facă la fel. Pentru că piticii imită ce văd în jur, iar voi sunteți primul exemplu. Nu încercați să ocoliți regulile unui joc și mai apoi să vreți ca cel mic să nu facă la fel.

Plânge, dă din mâini și spune că el vrea în față că nu vede spectacolul? Sunteți părinți, explicați-le regulile, stați la rând și nu încercați să trișați. Pentru că ghici ce, așa o să învețe și el principiul după care se ghidează țara asta de vreo 25 de ani: “merge și așa“. Într-o mare de 2000 de pitici, piticul tău nu e cu nimic mai special. Trăim într-o societate și dacă vrem ca ea să funcționeze, trebuie ca toți să respectăm niște reguli.

Tot așa, de ceva timp, stăm și dormim, mai dăm o șpagă polițistului de la rutieră, mai punem un status pe facebook, ne plângem că țara asta e nașpa, dar prea puțini dau din mâini să facă ceva.

Nu, n-am pitic, dar sunt sigur că dacă eu voi reuși să îi explic regulile jocului, pitic cu pitic, vom reuși să schimbăm și mentalitatea acestui popor.

Dă mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*