Modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța

1.000 de copii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați anual în Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Județean Constanța. Odată ajunși aici, se întorc în timp, în 1968, anul construirii spitalului – de atunci, secția nu a mai fost renovată!

Spațiile existente sunt insuficiente și improprii, sunt înghesuite incubatoare pe holuri și în sala de nașteri, aparatura este depășită. Echipamentele medicale sunt puține, vechi și suprautilizate, climatizarea este rudimentară, condițiile de sterilitate nu permit tratarea în siguranță a pacienților. Echipa medicală face eforturi uriașe să îngrijească acest număr mare de pacienți și să preia urgențele.

Spitalul din Constanța acoperă nevoile a 4 județe: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. Recent, spitalele din Tulcea și Medgidia au anunțat închiderea secțiilor de pediatrie și neonatologie și transferul tuturor copiilor cu afecțiuni medicale către spitalul din Constanța. 8 paturi de terapie intensivă nou-născuți sunt evident insuficiente pentru o secție care trebuie să ofere îngrijiri de înaltă specializare unui număr atât de mare de pacienți în situație critică.


Ce se va întâmpla

Vom reconstrui secția: va fi o secție modernă, mare, cu locuri suficiente – 20 de locuri pentru terapie intensivă și 8-10 locuri pentru prematuri.

Copiii vor fi îngrijiți în încăperi individuale, sterile, sigure și prietenoase. Vom asigura confortul pacienților dar și condiții optime de lucru pentru personalul medical.

Sistemul performant de climatizare și tratare a aerului va asigura sterilitatea necesară. Fiecare încăpere de tratament va avea gaze medicale, incubatoare și echipamente medicale de ultima generație, mobilier specializat. Va fi liniște, o iluminare plăcută și confortabilă.

Părinții vor putea fi alături de cei mici cât timp vor dori, având intimitatea și liniștea ncesare și spații speciale destinate lor, plăcute și prietenoase.

Medicii vor avea la rândul lor spații dedicate, monitorizarea pacienților făcându-se printr-un sistem centralizat. Documentele medicale vor fi stocate electronic și sistemul de telemedicină va asigura conectarea permanentă a medicilor cu pacienții din secție, dar și posibilitatatea conectării cu colegi specialiști din orice colț al lumii.

Ne dorim că toți copiii internați în secție să primească cele mai bune tratamente și să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a avea o șansă în plus să fie salvați, să crească mari și sănătoși.


CUM POȚI AJUTA

Cea mai simplă metodă este să dai un SMS la 8845.

Numărul este valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom România Mobile şi Vodafone.
Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În rețelele Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Dacă vrei să redirecționezi cei 2% sau faci parte dintr-o companie și vrei să sprijini această inițiativă, poți găsi aici mai multe informații.

banner2

TerapieIntensivaNouNascutiMarieCurie_07

TerapieIntensivaNou-NascutiConstanta_2016_05

TerapieIntensivaNou-NascutiConstanta_2016_01

TerapieIntensivaNouNascutiMarieCurie_09

TerapieIntensivaNouNascutiMarieCurie_04

 

 

Dă mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*