Adaptabilitatea profesorilor

Total de acord cu ce scrie Andrei aici.

Uitându-mă în trecut, tind să cred că profesorii din liceu au fost mai adaptabili decât cei din facultate. Cu toate astea, indiferent de perioadă, întotdeauna ne spuneau că dacă vrem să înțelegem mai bine materia, trebuie să o studiem și acasă. Bine, bine, dar nu ar fi fost o idee ca și ei să studieze noutățile din materia pe care o predau?

Să vadă care mai sunt tendințele, ce tehnici se mai folosesc în prezent? Sunt foarte puțini profesori ce fac asta. Poate din cauza salariului, poate din cauza sistemului de învățământ care te obligă să respecți o programă, dar totuși, hai să nu mai turnăm materie aiurea. Că nu ajută pe nimeni.

Nu mai rețin profesorul, dar Îmi amintesc de un curs de acum vreo 3 ani, în care clasa scria după dictare, iar la un moment dat aud: “cele mai eficiente metode de promovare sunt flyere și afișele”. N-am putut să tac și am replicat “poate prin 2000, acum online-ul e bază”. A urmat o invitație afară, pentru că am vorbit peste profesor.

Hai să pregătim studenții pentru realitate, să îi punem în contact cu mediul business, să nu mai punem accent pe câți studenți scoate facultatea, ci pe câți studenți s-au angajat în domeniul în care au studiat. Să vorbim despre eficiența facultăților!

pexels-photo-225957 (1)

 

Dă mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*